Decor de toamnă - iarnă la tine acasă: 5 idei de decoraţiuni inedite la îndemâna oricui

Postat Joi, 24 Noiembrie 2016


Ştiuleţi de porumb, spice de grâu uscat, frunze, conuri de brad şi fructe... toate aceste elemente aparent neinteresante se pot transforma în adevărate piese de rezistenţă în designul interior.

Dacă tocmai ţi-ai achiziţionat un apartament nou în Cluj şi eşti în căutare de idei de amenajare a locuinţei, am adunat mai jos câteva opţiuni de decorare a spaţiului în ton cu sezonul şi vremea de afară. Vei avea nevoie doar de puţin timp şi multă creativitate. Dar rezultatele pot fi spectaculoase.

1. Invită natura în casă cu plante de interior

Plantele de interior nu ar trebui să lipsească din nici o casă primitoare. Plantele pot adăuga acea notă de voioşie şi căldura care va trezi întregul décor la viaţă. Mai mult decât atât, plantele ajută la menţinerea unei stări de bine şi crearea unui spaţiu sănătos pentru tine şi familia ta.

Plante in dormitor

Anumite plante precum iedera, azaleea, filodendronul, orhideele dendrobium, aloe vera, crizantema, anthuriumul sau crinul păcii contribuie la purificarea aerului prin diminuarea concentraţiei de toxine existente în spaţiile locuite, cum ar fi benzenul, formaldehidele şi amoniacul.

2. Dovleacul poate funcţiona uşor ca element de décor

Cine s-ar fi gândit că dovleacul poate avea loc în designul interior?! Folosit masiv în America ca semn al bogăţiei, mai ales în jurul Halloween-ului dar şi a Zilei Recunoştinţei, dovleacul a pătruns şi la noi iar efectul este chiar interesant. Aşezat pe o măsuţă în hol, sau chiar într-un colţ al camerei de zi, înconjurat de nuci, ghinde sau conuri de brad, dovleacul poate da un aer inedit casei tale.

Dovleci in amenajari interioare

3. Joacă-te cu darurile naturii

Tot din categoria lucrurilor surprinzatoare, gândeşte-te cum ai putea încorpora elemente naturale în schema de design. Decât să foloseşti o vază comună pentru flori, confecţionează una din ştiuleţi de porumb. Trebuie doar să-i legi bine împreună şi să alegi nişte flori în ton cu vremea de afară, crengi uscate de salcie creata, ramurele, Lagurus ovatus sau plante de Hypericum - acele bobite roşii plăpânde şi totuşi atât de zglobii. Masa de seară va avea o cu totul altă aromă înconjurată de inedit.

vaza din stiuleti de porumb

La fel de frapant va fi şi un aranjament din spice de grâu frumos adunate într-un buchet şi aşezate pe masa din living.

Buchet spice grau

4. Frunze cu stil? Da, există şi îţi vor înfrumuseţa apartamentul

Frunze în culori puternice - de stejar sau arţar pentru că au forme interesante - porumb, un bol de sticlă şi o lumânare – de atât ai nevoie să creezi aranjamentul perfect care îţi va lumina serile in familie.

Suport lumanare din frunze si porumb

Mai poţi folosi frunze uscate să-ţi confecţionezi o ghirlandă pentru geam, la fel de surprinzătoare pentru tine şi oricine îţi va trece pragul.

Frunze la geam

5. Poţi avea o iarnă călduroasă la tine acasă dacă alegi textile pufoase

Iar dacă frigul iernii bate la uşă, ce poate fi mai plăcut decât să te refugiezi în noua ta casă unde primează confortul şi armonia? Pentru că dormitorul tău să fie cât mai călduros, alege de la început culori calde pentru pereţi iar mai apoi materiale textile groase sau croşetate, pături pufoase, perne mari şi un covor din lână – evitând culorile închise pe cât posibil. Varianta unui dormitor alb este de departe cea mai elegantă şi rafinată; dar dincolo de efectul estetic, culorile deschise ajută şi la crearea impresiei de spaţiu şi induce instant o stare de relaxare.

Dormitor alb